Czech Open 2018

CZECH OPEN 2018

Od 16. do 18. března proběhla ve sportovním centru v Nymburku již tradiční soutěž Czech Open. Jelikož se jedná o mezinárodní závody, sjelo se zde téměř 500 závodníků z 15ti evropských zemí z nichž největší výpravu přivezlo Estonsko (42). Tento rok byla soutěž povýšena do nejvyšší A-class kategorie Evropské federace turnajů, což symbolizovaly i krásné medaile, které měly příznačný tvar písmena “A”.

Pátek pro náš oddíl začal již tradičně srazem na parkovišti před kralovickým obchoďákem, odkud jsme odjeli s menším spožděním. Výprava čítala celkem 12 závodníků, trenéra a doprovodný tým. Do Nymburka jsme dorazili kolem šesté hodiny večerní a hned po vážení následovala nekonečná fronta na registraci, která nám prodloužila čekání na večeři téměř do osmi hodin. Pak už následovalo jen ubytování a načerpání sil do ringu.

Sobotní ráno proběhlo klasicky nástupem týmů na sportovní ploše a soutěž mohla začít. Tento den patřil žákům a seniorům. Jako obyvykle byly k vidění skvělé výkony a často bylo slyšet přes celou halu “jak pěkně sedla, panečku”. První medaili – stříbro, ukořistil Pavel Habrych v tulech červených pásků. Za zmínku určitě stojí i Matyho kategorie matsogi seniorů do 78kg, která byla nejobsazenější kategorií matsogi závodů (s 23 přihlášenými závodníky). Honza Ševčík si z tulů odnesl bronz, přičemž bylo vidět, že se na tatami necítil ve své kůži. Když nastoupila naše nejmladší závodnice Anežka, lehce prošla nominačkou na speciály a pak už si jen doskočila až na nejvyšší stupínek. Poté přidala ještě stříbro z matsogi. Pája Kučera předvedl při matsogi velmi vyrovnaný zápas, který se v posledních sekundách otočil bohužel ve prospěch soupeře. Ivča brala z matsogi bronz po souboji s běloruskou. Naši závodníci dali do boje vše a přes veškerou trému, konkurenci, úspěchy i neúspěchy jsme v sobotu opouštěli halu a dvěma stříbry, dvěma bronzy… a jediné sobotní zlato, které Anežka vyskákala, muselo počkat pod tribunou až do nedělního rána 🙂 V sobotu večer proběhlo také veřejné předání cen pro nejúspěšnější závodníky žebříčku Českého svazu Taekwon-Do ITF (Top ten ligy) za rok 2017, odkud jsem si odnesla plaketu a chrániče na ruce jako cenu za nejlepší juniorku v matsogi za uplnynulý rok. 

Neděle začala podle plánu a to už na tatami stáli junioři. Nejdříve jsme oba s Domčou v tulech II. danů získali bronz, ten pak v modrých páscích přidala i Katka, která ale díky drobnému zaváhání přišla o postup do finále. Ale to už se tak závodíkům stává. Odnesla si ještě jeden bronz z matsogi. Na třetí příčce v matsogi se umístila i Natálka v kategorii do 58kg, kde jsem já získala zlato. Další bronz z masa přihodila Terka, která se musela porvat se zkušenou estonskou závodnicí. Posledním Panterem v ringu byl David, ten bral ve své kategorii nakonec taktéž bronz, přičemž měl ještě možnost, startovat i v kategorii juniorek do 70kg 🙂

Závody skočily k radosti všech už kolem třetí hodiny a náš oddíl odjížděl z Nymburka s celkovou bilancí 2-2-9, což nám zajistilo 9. místo v pořadí z celkem 49 škol. Za tento výsledek patří určitě velký dík trenérovi, kaučům i ostatním členům výpravy. A tak se zase těšíme za rok na Czech Open 2019!

Eva Názlerová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *