Rozhovor s Dominikem

Kolik ti bylo let, když jsi začal s taekwondem?

S taekwondem jsem začal v sedmi letech.

Jak jsi se o taekwondu dozvěděl?

Když jsem přišel do 1.třídy dostali jsme od Radovánku letáčky s nabídkami na kroužky a mezi všemi těmi kroužky bylo i taekwondo.Znělo to zajímavě,tak jsem se šel kouknout na ukázku, která se mi líbila,a tak jsem začal cvičit.

Proč jsi si vybral zrovna taekwondo?

Do té doby jsem nedělal žádný sport, hlavně proto, že jsem na míčové sporty levej a taekwondo bylo něco nového, tak jsem to chtěl zkusit, šel na první trénink, moc se mi to líbilo, a tak jsem v tom pokračoval.

Provozuješ ještě nějaký jiný sport nebo máš jiné mimopracovní aktivity?

Žádný jiný sport neprovozuji a jinak hraju na klarinet a chodím na zpěv.

Která disciplína tě v TKD nejvíc baví( tuly, matsugi, T-ki, posilování, hosinsool)?

Ze začátku mě nejvíc bavilo matsugi a hosinsool, ale postupem času a tím jak jsem dělal vyšší pásky a učil se nové sestavy mě čím dál tim víc baví tuly.Takže teď mě baví nejvíc tuly a matsugi.

Kdo je pro tebe největší vzor a proč?

Vždycky jsem vzhlížel a snažil se být jako všechny vyšší pásky, ale kdybych měl někoho konkrétně jmenovat tak Jirku a Patrika.

Kdybys mohl, tak co bys na našich tréninkách změnil?

Tréninky mi přijdou dobrý, možná by mohli být tvrdší.

Absolvoval jsi nedávno tréninky/soustředění s reprezenací. Můžeš nám popsat jak tyto tréninky probíhají?

 Před ME jsem absolvoval tři dlouhodobá soustředění, z nichž to finální bylo už klidnější, a už se hodně neslo v závodním duchu.A jak probíhali?Ráno po snídani nás vždy čekal dopolední dvojhodinový trénink,který byl klidnější a byl spíše zaměřený na tuly a t-ki.Po obědě nás čekal hlavní odpolední trénink, který trval dvě a půl někdy až tři hodiny.Při něm jsme jeli matsugi a k tomu většinou posilování,nácviky na matsugi,rychlostní vytrvalost, atd..Poté už byla jen večeře,regenerace a druhá večeře.

Určitě jsi plný dojmů z ME. Popiš nám prosím atmosféru, jak probíhaly tvoje vystoupení a klidně i něco dalšího.

 Popíšu to celé od začátku.V pondělí 11.4 ráno jsme se všichni shromáždili na letišti.Poté jsme s mezipřistáním v Bělehradě letěli na soluňské letiště, kam jsme se dostali někdy v odpoledních hodinách,odtud jsme se autobusem dostali na hotel, kde jsme dlouho čekali na vážení a ještě déle na ubytování.Vážení dopadlo dobře, váha totiž ještě o kilo podvažovala.druhý den jsme měli dva krátké tréninky u moře a ten den jsme si odbarvovali vlasy. Já jsem si je odbarvoval na dvakrát, kvůli tomu,že poprvé jsem je měl moc žluté. Třetí den už nás čekal jen jeden trénink a barvení vlasů.Ve čtvrtek jsme ráno odjeli do haly.Ten den se jeli jen tuly a večer byl zahajovací ceremoniál,takže celkem poklidný den.Při zahajovacím ceremoniálu byla úžasná atmosféra (další den jsem měl úplně vyřvaný hlasivky).V pátek se dojeli tuly a rozjelo matsugi, když už to vypadalo, že ten den nepůjdu napsali moji váhovku,že se má připravit, tak jsem se převlíkl,rozcvičil a oni jí přesunuli na další den. V sobotu hned ráno jsem přišel na řadu.Šel jsem proti Finovi, kterého jsem porazil.Potom jsem šel proti Rusákovi, který mě porazil a nakonec vyhrál celou váhovku.Odpoledne přišlo na řadu týmové matsugi.Museli jsme porazit Bulhary aby jsme měli medaili. Což se nám ve finále povedlo.Poté jsme šli proti Rusákům, ti nás porazili a opět vyhráli kategorii.Zbytek závodů jsem měl volno.Poslední den jsme se už šli jen fotit a zase tou samou cestou jsme letěli domů.

Máš už černý pásek, jsi v reprezentaci, máš medaili z ME, umíš projít zavřenými skleněnými dveřmi. Je vůbec ještě něco čeho bys chtěl v taekwondo dosáhnout?

Můj sen bylo právě získat černý pásek a dostat se do reprezentace a to se mi splnilo, takže teď už bych se chtěl jen a jen zlepšovat.

Jak moc budeš muset dohánět ve škole a jak tvoji úspěšnou kariéru vnímají tvoji spolužáci a učitelé?

 Teď budu mít co dělat abych vše dohnal. Hlavně ten týden, co jsem byl na ME, jsme psali hodně věcí.A spolužáci i učitelé vnímají mojí kariéru dobře.

Kdy už konečně přineseš trenérovi tu bábovku?

To se ještě uvidí, ale někdy určitě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *